VOL HOOFD

Druk in het hoofd.

Afgelopen zaterdag een meisje in de praktijk gehad die er last van had dat ze nogal druk in haar hoofd was. Op school werd ze snel afgeleid doordat ze aan allerlei leuke-  en minder leuke dingen moest denken. Nu is het helemaal niet erg om aan leuke dingen te denken, maar het is niet handig als dat op het moment van de uitleg van juf gebeurt.

De eerste keer dat ze in de praktijk kwam, heeft ze haar hoofd getekend zoals ze op dat moment de informatie in haar hoofd had. Best wel rommelig vond ze zelf. Ze kon ook vaak dingen niet terug vinden als het haar werd gevraagd ( bijvoorbeeld tafels). Ze heeft vervolgens een tekening gemaakt met hoe ze de informatie het liefst in haar hoofd wilde hebben. Daar zijn we  mee aan de slag gegaan m.b.v. de Matrixmethode. Eerst alles (denkbeeldig) uit het hoofd halen, nieuwe indeling maken  en alle basisinformatie terugzetten. Vervolgens alle andere dingen terugzetten die je graag in je hoofd wilt hebben, maar wel op een handige plek. Soms op een plekje die tijdelijk afgesloten kan worden als het even niet handig is om er door afgeleid te worden..

Met een opgeruimd hoofd, maar wel een beetje moe van de inspanning die zo’n coaching van je vraagt, ging ze naar huis. Afgelopen zaterdag was ze er weer, helemaal blij want de coaching helpt. Ze kan zich al beter concentreren en weet nu ook dat ze er zelf voor kan zorgen dat ze minder afgeleid wordt. Dat is Matrixcoaching.

Reacties zijn gesloten.