Kindercoach – Jeugdcoach – Matrixcoach

Wat is het toch mooi en afwisselend om als kindercoach te werken. De ene keer  begeleid ik een meisje van 8 jaar met concentratieproblemen en de andere keer een tiener van 15 jaar met faalangst. Tijdens zo’n coaching  help ik naar het zoeken van oplossingen (het doel is om het gesprek zo te begeleiden, dat niet de kindercoach maar het kind naar zijn eigen oplossing zoekt; Oplossingsgericht werken).

De naam kindercoach klopt ook eigenlijk niet voor alle mensen die ik begeleid. Natuurlijk komen er veel kinderen naar de praktijk, maar wel samen met de vader of moeder die ook regelmatig bij de coaching betrokken wordt. En dan heb je de “oudere” kinderen, de tieners. De ene keer ben ik  kindercoach en de andere keer jeugdcoach of jongerencoach. En natuurlijk ook opvoedcoach. Veel verschillende namen voor het coachen van kinderen en tieners met leerproblemen, emotionele problemen, sociale- en gedragsproblemen.

Tussen alle jeugd door, kan er ook nog een volwassene komen die last heeft van een vol hoofd of wil leren hoe je een negatieve emotie of angst om kan zetten naar een neutrale/positieve emotie ( MatriXmethode).

Kindercoach, Jeugdcoach en MatriXcoach. Lekker afwisselend en mooi werk!

iKenZo kindercoaching – Nieuw Vennep

Reacties zijn gesloten.