Nieuwe praktijkruimte iKenZo kindercoaching!

iKenZo heeft sinds een paar weken een nieuwe praktijkruimte bij Borus kinderopvang in Nieuw-Vennep. Het is een fijne en lichte ruimte op de naschoolse opvang van het kinderdagverblijf. Hier kunnen we rustig aan tafel werken of even een balletje gooien in de speelzaal of buiten.
Er is bijvoorbeeld een hele handige oefening waarbij je leert om je bepaalde (nare) opmerkingen niet aan te trekken. Hierbij moet je met een bal overgooien. Wel fijn als je daar dan de ruimte voor hebt. ūüôā
Omdat ik meestal op zaterdag werk, kunnen we bij Borus in alle rust en ruimte aan het werk. Ook is er een plekje waar de ouders even kunnen wachten als ze niet bij de coaching blijven.
Tot ziens bij iKenZo kindercoaching!

Nieuw schooljaar, nieuwe kansen

Het schooljaar is weer begonnen. De meeste kinderen gaan weer uitgerust en met frisse moed naar school. Helaas geldt dit niet voor alle kinderen. Soms gaan de dingen niet zoals je wilt en heb je even een steuntje in de rug nodig.

De vakantie is dan een tijd van bezinning en het maken van plannen.
Wat gaat er niet zo lekker en hoe kunnen we het oplossen?

Misschien vind je het wel lastig om vrienden te maken of kun je niet goed omgaan met boosheid of angsten. Ouders bellen mij dan vaak met de vraag of ze hun kind voor een bepaalde training op kunnen geven. Ik bespreek altijd wat de precieze hulpvraag is om een duidelijk beeld te krijgen. Regelmatig komen we tot de conclusie dat een hele training niet nodig is en dat het kind met een paar keer coachen ook op weg geholpen kan worden.

Erkennen van het probleem is de eerste grote stap.
Tijdens de coaching gaan we samen op zoek naar de oplossing/manier die bij het kind past.
En dan….aan de slag, oefenen op school, tijdens het spelen. Onderzoeken of het werkt.
Misschien nog wat “bijschaven” en als het goed gaat, vieren dat het gelukt is.
En dan weer door en zelf doen!
Einde coaching
En dat geeft zelfvertrouwen ūüôā

Mooi werk, kinderen coachen! ūüôā ūüôā ūüôā

Huiswerktraining

EEN GOED BEGIN OP DE MIDDELBARE SCHOOL?
START NA DE ZOMERVAKANTIE MET EEN LEUKE EN LEERZAME HUISWERKTRAINING!
Promotieflyer A5-lang Huiswerk Bikkels

Huiswerktraining Huiswerk Bikkels
Waarom zou ik aan mijn huiswerk beginnen, hoe hou ik de meeste vrije tijd over, hoe leer ik slim en¬†effici√ęnt en hoe hou ik mijn aandacht erbij?
Deze vragen staan centraal in de¬†eigentijdse training ‚ÄėHuiswerk Bikkels‚Äô (deelname in een groepje of individueel). De training betstaat uit slimme tips en stappenplannen. Op een vlotte, aantrekkelijke manier worden met behulp van¬†zeurfeiten, best-bewaarde huiswerkgeheimen¬†en¬†puberexcuses¬†leerlingen alles bijgebracht¬†wat nodig is om een goede start te maken op het voortgezet onderwijs. Met deze training wordt een stevige basis gelegd voor effici√ęnt leren waarbij het¬†zeer uitgebreide handboek vele mogelijkheden biedt tot verdere verdieping.

De training is geschikt voor kinderen uit groep 7, 8 en de brugklas. Je kunt de training ook nog volgens als je al in de 2e van  het voortgezet onderwijs zit, maar het nog steeds lastig vindt om je huiswerk te plannen en te maken.

Kijk voor meer informatie bij  de pagina met Trainingen op deze website!!

Artikel van iKenZo in KekMama; “Empower je kind.”

IkenZo kindercoaching heeft meegewerkt aan een artikel in KekMama van december 2014; “Empower je kind; 10 tips waar je kinderen van groeien”. Het is een leuk artikel geworden waarin wordt beschreven hoe ouders hun kinderen ¬†kunnen helpen om; voor zichzelf op te komen, in zichzelf te geloven en conflicten te doorstaan.

Klik op de  link om het artikel te lezen;    KM13 Empower

WP_20141216_001WP_20141216_002

Start weerbaarheidstraining 13 december 2014

Zaterdag 13 december start er bij iKenZo kindercoaching weer een weerbaarheidstraining; “Bikkels in de dop”.
In deze groepstraining leren de kinderen om beter voor zichzelf op te komen zodat ze meer zelfvertrouwen krijgen, minder snel gepest worden en sterker in het leven staan.

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar! Dus meld je snel aan!

De training bestaat uit 7 bijeenkomsten op zaterdagmiddag.

 

Weerbaarheidstraining: Bikkels in de dop!

 

Herken jij je in één of meer van onderstaande uitspraken? Dan is een Bikkeltraining misschien wel iets voor jou!

 • Ik vind het moeilijk om nee te zeggen
 • Het liefst ga ik moeilijke situaties uit de weg
 • Ik voel me niet op mijn gemak in een groep
 • Als ik iemand moet bellen, gaat mijn hart als een razende tekeer
 • Meestal weet ik pas achteraf wat ik had kunnen of moeten zeggen
 • Ik vind het lastig om zomaar een gezellig praatje te maken
 • Ik maak een onzekere indruk op anderen
 • Ik denk vaak vooraf al dat ik iets niet zal kunnen
 • Ik laat me snel overbluffen
 • ‚Ķ.

Bij voldoende aanmeldingen start er na de zomervakantie een weerbaarheidstraining. Omdat de groepskracht  belangrijk is, gaat de training van start bij minimaal 4 deelnemers. Aanmelden als groepje van minimaal 4 vriendjes/vriendinnetjes kan natuurlijk ook!
Dus, geef je snel op!

Kijk voor meer informatie op deze website bij het kopje “coaching”.

Brugklastraining: Sterk naar de brugklas!

Na de meivakantie start iKenZo kindercoaching met¬† de brugklastraining ‚ÄĚSterk naar de brugklas‚ÄĚ Deze groepstraining is bedoeld voor jongens en meisjes van groep 8 die de overstap naar de brugklas maken.
Er gaat veel veranderen: Een nieuwe school, een nieuwe groep, nieuwe docenten, nieuwe regels. Deze leuke en dynamische brugklastraining is bedoeld om kinderen die dit spannend vinden voor te bereiden op een goede start in de brugklas! De kinderen krijgen tevens praktische tips en adviezen waardoor nieuwe contacten gemakkelijker verlopen. Ze zetten met plezier en succes hun schoolcarrière voort en ze kunnen een vlotte en nieuwe start in de brugklas maken!

Onderwerpen die aan bod komen zijn:

 • leren omgaan met spanning
 • hoe maak je nieuw contact en nieuwe vrienden?
 • leren opkomen voor jezelf
 • wat zijn negatieve gedachten en hoe ruil je die om voor positieve gedachten?
 • reageren op lastig (pest) gedrag van anderen enz.

De training bestaat uit 4 bijeenkomsten waarvan 1 terugkomdag in september als ze in de brugklas zitten.
De kosten voor deze training zijn 125 euro. Neem voor meer informatie contact op met iKenZo kindercoaching!

START FAALANGST-TRAINING

Binnenkort start er weer een faalangsttraining “STERKerSTAAN”

Voor veel kinderen¬†wordt ¬†de druk om te presteren te veel. Dit uit zich vaak in onzekerheid en faalangst. Ze blokkeren, krijgen een black-out, hebben geen¬†zelfvertrouwen¬†en durven niet meer….
Tijdens de training leert het kind om de belemmerende gedachten te veranderen in helpende gedachten. Deze training is niet alleen geschikt voor faalangst met betrekking tot leren, maar zeker ook voor sociale faalangst! Het spreken voor groepen, maken van vrienden en  het omgaan met klasgenoten kan altijd wel wat spanning geven. Dat is niet erg, maar het moet je niet belemmeren. Tijdens de training wordt ook hier volop aandacht aan besteed.

Kinderen die deze training hebben gevolgd, krijgen een  positiever zelfbeeld,  weer grip op faalangst en hebben meer zelfvertrouwen. Conclusie; Een blijer en sterker kind!Het is altijd weer mooi om de omslag van een onzeker- naar een zeker kind  te zien.

Tijdens individuele kindercoaching maak ik ook veel gebruik van deze mooie methode!
Zie voor meer informatie de betreffende pagina op deze website.

MatriXcoaching; angsten en belemmerende gedachtes

Wat een mooi werk toch, de Matrixcoaching.
De afgelopen periode heb ik weer regelmatig de MatriXcoaching toegepast.
Heerlijk om een kind naar huis te sturen met het idee dat ze een angst heeft overwonnen. Nog leuker als ze de keer erna terugkomt met het verhaal dat het echt werkt en dat ze niet meer bang is in het donker. Twee keer een coaching en het verder zelf doen, niet meer bang zijn in het donker. Weg met die belemmerende gedachten; Tja, het is maar een gedachte….en een gedachte kun je zelf veranderen….dat is MatriXcoaching. Maar ook als je ergens heel nerveus over bent, kan MatriXcoaching een mooie oplossing zijn om de scherpe randjes er vanaf te halen of er zelfs voor te zorgen dat de stress helemaal verdwijnt!

Maar ook leuke gedachtes kunnen belemmerend werken. Zeker als je je moet concentreren op school, ook dan kan de MatriXcoaching een goed middel zijn. Zo was er laatst een jongen die een manier vond om bepaalde gedachtes die hem afleiden voor even “weg te zetten”. Voor even, want een leuke gedachte mag natuurlijk niet helemaal weg, maar soms moet je je toch echt even op iets anders concentreren. Mooi, je zal er maar last van hebben!

Heb je last van angsten, nare gedachtes, leuke gedachtes die je afleiden, nachtmerries en  slapeloosheid neem dan contact op met iKenZo kindercoaching. Wie weet, biedt de MatriXcoaching een oplossing!
Volwassenen zijn ook welkom, want  MatriXcoaching werkt ook bij U!

 

Faalangsttraining

Binnenkort start er weer een  faalangsttraining STERKerSTAAN.
STERKerSTAAN
is een training waarin kinderen leren om sterker te staan in relatie tot faalangst, pesten, leerproblemen en zelfbeeld.

Effect van de training:
– Positiever zelfbeeld.
– Grip op faalangst.
– Meer zelfvertrouwen.
– Blijer en sterker kind!

De kinderen kunnen na de training beter omgaan met faalangst en zijn zelf in staat om oplossingen voor hun problemen te bedenken en anders te handelen
De training bestaat uit 8 bijeenkomsten  van 1 uur. De groep bestaat uit 4-6 kinderen en vindt plaats in Nieuw Vennep
Dag en tijdstip in onderling overleg.
Het is ook mogelijk om de training individueel te volgen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met iKenZo kindercoaching.