Weerbaarheidstraining, huiswerktraining en faalangsttraining


HUISWERKTRAINING

Huiswerktraining; Huiswerk Bikkels
Waarom zou ik aan mijn huiswerk beginnen, hoe hou ik de meeste vrije tijd over, hoe leer ik slim en efficiënt en hoe hou ik mijn aandacht erbij?
Deze vragen staan centraal in de eigentijdse training ‘Huiswerk Bikkels’ (deelname in een groepje of individueel). De training bestaat uit slimme tips en stappenplannen. Op een vlotte, aantrekkelijke manier worden met behulp van zeurfeiten, best-bewaarde huiswerkgeheimen en puberexcuses leerlingen alles bijgebracht wat nodig is om een goede start te maken op het voortgezet onderwijs. Met deze training wordt een stevige basis gelegd voor efficiënt leren waarbij het zeer uitgebreide handboek vele mogelijkheden biedt tot verdere verdieping.

De training is geschikt voor kinderen uit groep 7, 8 en de brugklas. Je kunt de training ook nog volgens als je al in de 2e van  het voortgezet onderwijs zit, maar het nog steeds lastig vindt om je huiswerk te plannen en te maken.
De training bestaat uit 4 bijeenkomsten van 1.30 uur ( individueel 1 uur).
Onderwerpen die onder andere aan bod komen tijdens de huiswerktraining Huiswerk Bikkels zijn:

Deel 1
Motiveren
Motiveren, doelen, successchema, huiswerkdeal, beloningen, toplijst, voordeeltjes
Deel 2
Plannen & organiseren
Rooster, werkplek, boeken-inpak-lijst, plannen, weekplanner, planregels, dagplanner, weekoverzicht, formulier langlopende opdrachten, toestplanner
Deel 3
Studievaardigheden
Leerstijl, aandacht en concentratie, geheugentechnieken, woordjes leren, teksten aanpakken, begrijpend lezen, sleutelwoorden
Deel 4
Studievaardigheden
Mindmappen, samenvatten, tekstverklaren, toetsen meerkeuze, toetsen open vragen.

 

 

WEERBAARHEIDSTRAINING

De  Bikkeltraining©  ( Bikkels in de dop) is een weerbaarheidstraining geschikt voor kinderen van 8 t/m 12 jaar.

 Bikkels in de dop

Thema’s die aan bod komen tijdens de training zijn o.a.;

 • Hoe sta ik en hoe kom ik over
 • Problemen herkennen en oplossen
 • Kennismaken met het “nieuwe denken”; Bikkelgedachten
 • Word de baas over je eigen gedachten, gevoelens en gedrag n.a.v. gebeurtenissen
 • Oefenen met lastig gedrag
 • Vrienden maken en houden
 • Voorkomen en genezen van pesten

Effect van de training

Meer zelfvertrouwen, beter over jezelf denken en relaxter zijn in nieuwe situaties. Dat is de kern van onze Bikkeltraining© voor kinderen. De kinderen leren beter voor zichzelf op te komen en gewoon lekkerder in hun vel te zitten.
Leer hoe je zelf een nieuwe start kunt maken, anders over dingen na kunt denken en met opgeheven hoofd nieuwe uitdagingen aankunt.
Dat geeft zelfvertrouwen!

De training bestaat uit 7 bijeenkomsten van 1.30 uur.
Voor deze training wordt altijd 1 plaats gereserveerd voor een deelnemer uit een inkomenssituatie rond het bijstandsniveau. Deze plaats wordt aangeboden tegen een sterk gereduceerd tarief van 75% korting.

 

BANNER gecertificeerd Bikkeltrainer

Huiswerktraining en Weerbaarheidstraining Nieuw-Vennep


FAALANGSTTRAINING

STERKerSTAAN®  is een faalangstreductietraining waarin kinderen leren om sterker in het leven te staan. Sterker staan in relatie tot  faalangst, pesten, leerproblemen en zelfbeeld.

Wat is faalangst?
Faalangst is angst om te mislukken in situaties waarin iemand wordt beoordeeld of denkt te worden beoordeeld. Die angst werkt belemmerend in het functioneren.

Faalangstige kinderen ontwikkelen een bepaald soort denken. Zij denken vanuit een negatief zelfbeeld. De vrees om te mislukken staat centraal en dit bepaalt hun denken.  Faalangst kan op verschillende gebieden belemmerend werken: Cognitief, sociaal en motorisch.

Training STERKerSTAAN®

De training bestaat o.a. uit; fysieke en mentale krachtoefeningen, Rationele Emotieve Training en ontspanningsoefeningen. 

Effect van de training STERKerSTAAN®

 • Positiever zelfbeeld.
 • Grip op faalangst.
 • Meer zelfvertrouwen.
 • Verandering in voelen, denken en doen.
 • Blijer en sterker kind

Kinderen weten na de training beter om te gaan met faalangst en zijn zelf  in staat om oplossingen voor hun problemen te bedenken en anders te handelen. Ze staan sterker in het leven.
De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 1 uur.

faalangst, Nieuw Vennep, Haarlemmermeer

Faalangsttraining Nieuw-Vennep